financieelonafhankelijk.be

Toegewijd aan (financiële) onafhankelijkheid.

Welkom op Financieel Onafhankelijk

Welkom. Beginnen doen we bij het begin. Het is vandaag 11 november 2018, de dag van Wapenstilstand (in België!). Een zondag, tijd om eens rustig neer te zitten en een aantal ideeën neer te schrijven typen.

Het idee om te schrijven over financiële onafhankelijkheid sluimert al langer door mijn hoofd. Als ik moet gokken, zeg ik dat de FO-literatuur me al zo’n vijf jaar bezighoud. Mijn interesse in onafhankelijkheid en soevereiniteit, in de breedste zin van die termen, leidde me natuurlijk tot geldzaken. 

Deze website dient

1) als centraal infopunt voor jouw vragen omtrent financiële onafhankelijkheid. Tips, opmerkingen of vragen juich ik via de contact-pagina toe, net zoals reacties op de artikels. De domeinnaam is dan wel Belgisch, maar ook Nederlandse lezers kunnen hier terecht. Engelstalige blogs richten zich vaak op de gemiddelde Amerikaan, maar wij hebben niets aan zogenaamde 401k-strategiën. Veel van de fondsen, zoals VTSAX, zijn niet bereikbaar voor Europese beleggers, en daar tracht deze website een antwoord op te bieden.

2) In beperkte mate documenteer ik mijn eigen traject richting FO. De focus ligt altijd op het delen van nuttige informatie, zoals favoriete artikels, uitleg bij investeringsstrategieën, en wie weet, een podcast met Nederlandstalige lotgenoten.

Over mij

Deze website wordt onderhouden door Kobe van Reppelen (www).

Foto via Danielle MacInnes

1 reactie

  1. Veel succes met je nieuwe avontuur! Ik kijk uit naar je posts. Hoe meer mensen bewust bezig zijn met hun (financiële) gezondheid, hoe beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 financieelonafhankelijk.be

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑